wyszukiwarka zaawansowana
Teraz darmowa wysyłkaod 149 zł

Olej z krokosza barwierskiego rafinowany (Carthamus tinctorius) 50ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,10 zł 12.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 2.96
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: 113
Pin It

Opis

Olej z krokosza barwierskiego, 50 ml

INCI: Carthamus tinctorius, rafinowany

Właściwości:

  • zapobiega odrastaniu włosów po depilacji
  • ujędrnia i wygładza skórę
  • niweluje stany zapalne skóry
  • poprawia krążenie krwi i limfy


Olej o mocnym, złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera 60-80% kwasu oleinowego (najwyższy procent tegoż kwasu jaki zawarty jest w oleju roślinnym), 6% kwasu palmitynowego 2-3% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego, 0,5% kwasu arachinowego. Jest bogaty w witaminy A i E.


Stosowany jest jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych.



UWAGA! Pewne źródła podają, że olej z krokosza zapobiega odrastaniu włosów po depilacji. Aby zapobiegać odrastaniu włosów wg nich należy nałożyć olej na miejsca po depilacji i poczekać aż skóra wchłonie olej. Następnie zebrać nadmiar chusteczką. Odrastające włosy będą coraz słabsze. Pieczenie przy aplikowaniu produktu jest rzeczą naturalną. Depilacje należy wykonywać minimum raz w tygodniu. Efekt powinien być widoczny po ok. 7 tygodniach. Każda skóra reaguje indywidualnie na olej. Informacje te nie są potwierdzone badaniami klinicznymi.



Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl