wyszukiwarka zaawansowana
Teraz darmowa wysyłkaod 149 zł

Olej z wiesiołka BIO (Oenothera biennis) tł. na zimno 50ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 30,50 zł 30.50
ilość szt
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Olej z wiesiołka, ekologiczny, 50 ml tłoczony na zimno

INCI: Oenothera biennis



Właściwości:

  • dostarcza niezbędnych kwasów tłuszczowych
  • pomaga przy reumatyzmie, miażdżycy, cukrzycy i wielu innych schorzeniach
  • polecany do skóry dojrzałej lub tłustej
  • reguluje nawilżenie skóry, uelastycznia ją

 

Wiesiołek to roślina pochodząca z Ameryki Południowej, słynie ze swoich pięknych żółtych kwiatków, które kwitną tylko przez jedną noc i więdną następnego dnia. Sekret niezwykle cennych właściwości oleju z wiesiołka polega na obecności dwóch niezwykle ważnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: cis-linolowego i gamma-linolenowego.

Obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych jest niezbędna w procesie absorpcji niektórych witamin i produkcji hormonów biorących udział w wytwarzaniu mięśni. Konieczne jest dostarczanie z pożywieniem zwłaszcza tych kwasów, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Są to między innymi kwasy linolowe.

Olej z wiesiołka daje znakomite efekty w przypadku wielu, pozornie nie związanych ze sobą schorzeń. Łagodzi stany reumatyczne, zapobiega chorobom układu krążenia i nieprzyjemnym objawom zespołu napięcia przedmiesiączkowego, zmniejsza ryzyko wystąpienia powikłań w przebiegu cukrzycy i miażdżycy.

Zastosowanie i działanie: mimo, iż jest to olej schnący, polecany jest (ze względu na swoje właściwości) dla skóry dojrzałej (w kremach przeciwzmarszczkowych), suchej, łuszczącej się, wrażliwej, a także tlustej ze skłonnością do zanieczyszczeń, przy neurodermitis.
Olej z wiesiołka reguluje wilgotność, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych, regeneruje, łagodzi swędzenia, poprawia elastyczność skóry.
Uwagi: olej o bardzo krótkiej ważności. Zaleca się go mieszać z innym olejem roślinnym (np. jojoba), co wpłynie na przedłużenie jego przydatności.
Przy bardzo suchej, łuszczącej się skórze poleca s stosować wewnętrznie (ok. 4 x dziennie po 4 krople).

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • wewnętrznie
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

 - Surowiec kosmetyczny -

Potrzebujesz większych pojemności naszych maseł, olejów i olejków? Napisz do nas!

Mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl