wyszukiwarka zaawansowana
Darmowa wysyłkaod 149zł

Masło Shea nierafinowane (Butyrospermum Parkii) 100 g (OP17)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,99 zł 13.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.22389
Producent: Sunniva Med
Kod produktu: 76
Pin It

Opis

Masło Shea nierafinowane, 100 g

INCI: Butyrospermum Parkii


Właściwości:

  • mocno nawilżające i natłuszczające
  • uzupełniające w skórze niedobory witamin
  • wygładzające
  • przeciwzmarszczkowe
  • nie alergizuje
  • posiada naturalny filtr słoneczny
  • masło jadalne - szeroko stosowane w Afryce

 

 

Masło Shea (zwane również Karite), jest pozyskiwane z owoców drzewa shea, rosnącego na terenie Zachodniej Afryki na otwartych przestrzeniach sawanny. Ze względu na fakt, że drzewo shea owocuje dopiero po 30-40 latach, bardzo mało jest plantacji tych drzew. Dzięki temu masło shea pochodzi przede wszystkim z dziko rosnących roślin.

Masło shea jest pozyskiwane unikalną ręczną metodą. Nie zawiera żadnych konserwantów i barwników, nie jest dezodoryzowane, posiada naturalny łagodny zapach.

Masło nawilża i natłuszcza skórę. Jest bogate w witaminy A i E oraz witaminę F, która pozwala rozluźnić mięśnie.

Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia elastyczność skóry. Jest naturalnym filtrem słonecznym. Jest więc idealne do opalania!

 


Nie ma działania alergizującego, może być aplikowane na wszystkie obszary ciała.

Masło Shea w czystej postaci stosuje się do pielęgnacji skóry na całym ciele oraz do masażu ciała. Jako składnik używa się go do produkcji kremów, lotionów, kosmetyków do makijażu, kremów do opalania, kremów po goleniu i mydeł. W czystej postaci rozpuszcza się w dłoni. Nakładane na skórę tworzy delikatną, ochronną i pielęgnacyjną warstwę. Może być używane na twarzy oraz w tak delikatnych częściach twarzy jak skóra pod oczami.

Masło to zawiera substancje niezmydlające dzięki czemu chętnie jest używane do produkcji mydeł. Aby mydło posiadało właściwości nawilżające należy stosować w stężeniach od 10 % do 15 % fazy tłuszczowej. Zastosowanie masła shea w mydle daje przyjemne uczucie gładkości, jakie dają mydła luksusowe.


Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
  • spożywcze

 

Masło sprzedawane jest w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z tłuszczami. 

 

Opinie blogerek

http://www.miszmoshi.blogspot.com/2013/05/nierafinowane-maso-shea-idea.html

http://kraina-testow.blogspot.com/2013/05/naturalna-pielegnacja-sunniva-med.html

 

Mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (1)

7 listopada 2012

Moją opinię na temat tego masła można przeczytać we wpisie na moim blogu, zapraszam http://czarownicujaco.blogspot.com/2012/11/maseka-shea-z-blisko-natury-cz1.html http://czarownicujaco.blogspot.com/2012/11/maseka-shea-z-blisko-natury-cz2.html

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl